Workstep.se - Logotype

Socialsekreterare till Vuxenenheten Västra Hisingen

Göteborgs Stad

Arbetsort: Göteborg
Län: Västra Götaland
Sista ansökningsdag Søk tidligste

Anställningsform: Heltid
Yrkeskategori(er): Kommun / Offentlig sektor ,Sök nu
  

Socialsekreterare till Vuxenenheten Västra Hisingen

 

Arbetsplatsbeskrivning

Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 3 500 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt!

Arbetsbeskrivning

Enheten för vuxna arbetar med målgruppen brukare med missbruk och beroendeproblematik. Våra brukare är mellan 25 -65 år. Idag är vi en generalistorganisation som arbetar med alla ärenden som kan vara aktuella för en brukare. From hösten 2016 kommer vi att specialisera oss till att enbart arbeta med övrigt bistånd för vuxna utan barn. Försörjningsstödet kommer att handläggas av vår syster enhet på samma våning.
Den kommande organisationen är i utvecklingsskedet, om du är tillräcklig snabb med att söka dig till oss så kan du hinna med att vara delaktig i planeringen.
Vuxenenheten består av 18 socialsekreterare och två 1:e socialsekreterare. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda, bedöma behov samt fatta beslut om insatser för brukaren i form av stöd, boende och vård enligt SoL eller LVM. Detta är ett kvalificerat arbete som kräver yrkeskunnande och arbetslivserfarenhet.
Vi har högt brukarfokus och detta har i den senaste mätningen bekräftats av brukarna. Vi har fått höga betyg för bemötande och kunnande, också för vår höga tillgänglighet. Vi strävar efter att tillsammans med den enskilde finna lösningar utifrån dennes individuella behov och följer upp och utvärderar beviljade insatser. Vi är igång med att implementera ASI som kommer vara den utrednings metod/system vi ska använda framöver.
En stor del av arbetet innebär samarbete och samverkan med andra myndigheter och vårdgivare, både internt och externt. Vuxenenheten har, som resurs, till sig knutet stadsdelens utförarverksamhet som erbjuder våra brukare individuella insatser på hemmaplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som;
• har socionomexamen
• har arbetat med myndighetsutövning som beslutsfattare
• har arbetat och vill arbeta med personer med missbruks- och beroendeproblematik
• har vidareutbildning inom området
• har en god förmåga att samarbeta/samverka
• klarar att prioritera i vardagsarbetet
• kan se resurser och styrkor hos våra brukare
• tycker om att skriva, då en stor del av vardagen går åt dokumentation och utredningsarbete

Svarar du ja på de flesta av punkterna ovan? Då är du hjärtligt välkommen att söka dig till en rolig och trivsam arbetsplats som har högt i tak och till en arbetsgivare som uppskattar goda insatser.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast:   2016-09-13

Referensnummer:   487/16

Välkommen att söka genom att: Gör ansökan

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Arbetstid: Dagtid.

Kontakt

Kontaktpersoner
Tahir Demirtas
Anders Gustavsson
1:e Socialsekreterare
031-366 64 61

anders.2.gustavsson@vastrahisingen.goteborg.se
Fackliga företrädare
Magnus Lagström
SACO / SSR
031-366 64 22

Helena Nnoham
Vision
076-7879365

Övrigt

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bl a friskvårdsbidrag, rabatterade träningskort och cykelförmån.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Kontakta oss

Ekonomi
E-post: ekonomi@workstep.se
Annonsering
E-post: annonsera@workstep.se